Τρίτη, 2 Αυγούστου 2011

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟ ΜΟΥΣΑΘΗΡΟΠΟΥΛΟ ΓΕΩΡΓΙΟ AΠΟ ΤΟΝ ΚΡΟΚΟ

ΟιΈλληνες γνώρισαν και αγάπησαν το μέλι πολύ νωρίτερα από το ελαιόλαδο και πολύ πριν από το κρασί. Στην αρχαία Ελλάδα, η μέλισσα και όλα τα προϊόντα που προέρχονται απ'αυτήν βρίσκονταν ψηλά στην εκτίμηση και του λαού και των κυβερνώντων. Πάμπολλες μυθολογικές αναφορές και αναπαραστάσεις σε αρχαία ελληνικά αγγεία, κυρίως του 6π.Χ., αποτελούν απόδειξη για την σημαντική θέση που κατείχαν τα προϊόντα των μελισσών στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων, όχι μόνο ως τρόφιμα αλλά και ως θεραπευτικά μέσα.
Ο κ. Γιωργος με την συζηγο του στον
χωρο με τις κυψελες
Στον Κροκο Κοζανης δραστηριοποιειται ενας κατοικος με την μελισσοκομια ονομαζεται Μουσαθηροπουλος Γεωργιος και εχει στην κατοχη του 200 κυψελες,επισκεφθηκα τον χωρο,και ειδα απο κοντα τον κ.Γιωργο οπως τον λενε να ασχολειται με τις κυψελες του,μου μιλησε για τις δυσκολιες και τα προβληματα που αντιμετωπιζουν οι μελισσοκομοι,αλλα επισης και για την πολυ καλη πιοτητα του μελιου της περιοχη μας.

Η Μέλισσα στη λογοτεχνία

"Στίχε γαμπρέ , χιλιόματε κηφήνα, που αρπάς και κουβαλάς
μες στου περίσσου του γήλιου φως τη μέλισσα αρχηγίνα, η χνουδωτή ζωή η βασιλομάνα παραπονιάρα βόγκει, κι όλο πείνα σε ακαρτεράει να τηνε κάμεις μάνα!"

Τερσίνα
Νίκου Καζαντζάκη


Aπο την παρουσιαση του TOP CHANNEL για τα ηθη και εθημα
καθως και τα παραγομενα προϊοντα στον Κροκο.