Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

ΕΘΙΜΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΜΕΡΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΣΤΟΝ ΚΡΟΚΟ

Kozanimedia: Πλήθος κόσμου στο ξωκκλήσι του Αγίου Πνεύματος στον Κρόκο-Μετά από πολλά χρόνια αναβίωσε το έθιμο με πρωταγωνιστή τον Πολιτιστικό Σύλλογο.
Με μεγάλη επιτυχία και κύριο χρκτηριστικό την εντυπωσιακή προσέλευση του κόσμου όλων των ηλικιών, αναβίωσε τη Δευτέρα του Πάσχα στον Κρόκο το έθιμο της δεύτερης Ανάστασης με χορούς και τραγούδια στο πανέμορφο ξωκκλήσι του Αγίου Πνεύματος!
Με πρωτοβουλία του χοροδιδάσκαλου του Συλλόγου και του δραστήριου και ακούραστου Δ.Σ. , τα περισσότερα χορευτικά τμήματα και νεαρές γυναίκες του Κρόκου, ντυμένοι με τις παραδοσιακές στολές της περιοχής, πήγαν στο ξωκκλήσι πεζή, συνοδεία της ορχήστρας «Μουσικόχρωμα», όπου τους περίμεναν εκατοντάδες κόσμου!
Μετά την καθιερωμένη, σύντομη λειτουργία του ιερέα (η οποία γίνεται κάθε χρόνο), ακολούθησαν, για πρώτη φορά μετά από χρόνια, χοροί και τραγούδια, ενώ μοιράστηκε και παραδοσιακό ρυζόγαλο που έγινε, κυριολεκτικά, ανάρπαστο.
Όμως, δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς με την επιστροφή στο κέντρο του Κρόκου, στήθηκε ένα παραδοσιακό γλέντι στην κεντρικη πλατεια, με τη συμμετοχή δεκάδων κόσμου!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου